O udruzi


Udruga je osnovana 17.02.2003 naintezivnije radi u protekle 7 godine. Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županij broji 85 čanova na čitavom području Vukovarko-srijemske županije.

Predsjednik Društava multiple skleroze Vukovarko-srijemske županije Zoran Oljača 095/303 8830, tajnica 095/3030-8831, administrator, broj u uredu 032/303 883 radno vrijeme od 8-16 sati svaki radni dan, 204. Vukovarske brigade 89, 32 000 Vukovar.

Udruga broji 28 djelatnika s tim da imamo zaposlene 3 osobe s invaliditetom i osobu na stručnom osposobljavanju.

Udruga broji 18 djelatnika, 1 kordinatoricu i voditeljicu projekta Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljutski potencijali 2014-2020, Ugovor je o dodjeli bespovratnih sredstava „Razvoj usluge osobne asitencije za osobe s invaliditetom oboljele od multiple skleroze u Vukovarsko-srijemskoj županiji“, 18 Korisnika usluge osobne asitencije i 18 osobnih asitenata za pružanje usluge osobne asitecije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.231.731,10 kuna u sklopu dvije godine od 01.04.2019.-01.04.2021. godine. Elementi projekta su pružanje usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom, promidžba i vidljivosti upravljanje projektom i administracijom. Cilj projekta doprinjeti socijalnoj uključenosti i povećanju kvalitete života osobama s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta kroz pružanje usluge osobne asistencije.

Provodimo program Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Dostojanstveno živjeti“, ukupna vrijednost programa je 70.000,00 kuna za 11 mjeseci provedbe programa, preko ovog programa zaposlili smo 1 vozača za potrebe prijevoza osobama oboljelih od multiple skleroze prilagođenim kombi vozilom, osigurana su namjenska sredstva za troškove prijevoza.

Provodimo program Ministarstava za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gdje imamo 6 korisnika usluge osobne asitencije i 6 osobnih asitenata za pružanje usluge osobne asistencije „Usluge osobne asitencije osobama s najtežim invaliditetom“ , program je trogodišnji, vrijedan po godini 426.735,00 kuna. Također nam je cilj pružanje usluge u zajednici i to sukladno principima neovisnog življenja koje pruža osobi s najtežim invaliditetom mogućnost izbora, kontrole ali i edukacije asistenta. Unapređivanjem kvalitete življenja osobi se omogućava dobivanje usluga samozbrinjavanja i potpore u aktivnostima svakodnevnog života što neposredno dovodi do sprječavanja institucionalizacije jer osobe s najtežim invaliditetom mogu ostati živjeti u svom prirodnom okruženju a da članovi obitelji ili oni koji skrbe imaju potporu u vrijeme kad oni nisu u mogućnosti pružiti istu.

Provodimo i program Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, program vrijedan 190.000,00 kuna za jednu godinu s tim da je program na tri godine „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ gdje je zaposleno 3 djelatnika, 1 administrator i 2 gerontodomaćice na području Vinkovaca i Vukovara. Cilj je da naši članovi koji nisu u mogućnosti dobiti uslugu osobnog asistenta omogućiti im pružanje usluga – Pomoć u kući, gerontodomaćica što im je naravno neophodna u svemu jer su u pitanju oboljele osobe od multiple skleroze koji su prešli 65 godina.

Ciljevi: socijalna uključenost članova i osoba oboljelih od multiple skleroze i njihovih obitelji, povećanje i podizanje kvalitete života oboljelih osoba, socijalizacija u društvu, promicanje i zaštita ljudskih prava osoba s invaliditetom, senzilibiziranje javnost za multiplu sklerozu, promicanje, liječenje, unapređivanje, rehabilizacija, socijalna zaštita oboljelih osoba od multiple skleroze, Stvaranje uvjeta za neovisno življenje i izjednačavanje mogućnosti osoba s multiplom sklerozom, problematika osoba s invaliditetom, pružanje socijalnih usluga, socijalane pomoći podrške te humanitarne pomoći.

PREUZIMANJE: STATUT UDRUGE I RJEŠENJE

Podijelite ovo...