Događanja u udruzi

Društvo redovno organizira druženje članova društva jednom mjesečno, prvi petak u mjesecu od 17,00 sati.

Društvo održava kreativne radionice s kojima potičemo osobe oboljele od multiple skleroze na uključivanje u društvene aktivnosti, na razvijanje inovativnosti te razmijenu iskustava sa drugim osobama oboljelim od multiple skleroze u izradi kreativnih radova.

Športska i medicinska masaža tokom godine koju za osobe oboljele od multiple skleroze pruža volonterka gđa.Ćirić, masaža se pokazala kao vrlo učinkovita za osobe oboljele od multiple skleroze, korisnici su vrlo zadovoljni jer im masaža smanjuje bolove u tijelu te ih oslobađa stresa izazvanim od strane multiple skleroze.

Psihološka radionica, educiranje oboljelih i predavanje sa mag. psihologije prof. gosp. Bačić Beljić (grupni rad) radionica na kojoj će psiholog izlagati i pomogati oboljelima od multiple skleroze. Vrlo važna i značajna za članove u prevladavanju svakodnevnog stresa.

Neurološka radionica, educiranje osoba oboljelih od multiple skleroze i predavanje sa dr. med., specijalist neurolog Tea Mirošević Zubonja iz KBC Osijek ( grupni rad) radionica na kojoj će neurologinja izlagati novosti o liječenju multiple skleroze korisnicima udruge, te individualna pitanja direktno prema neurologu.

Socijalno uključivanje u zajednicu kroz izlet za članove Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije na području Vukovarsko-srijemske županije gdje Društvo organizira izlet za svoje članove kako bi im omogućili da postanu ravnopravni član u socijalnim aktivnostima u svojoj zajednici te ih oslobodili svakodnevnog stresa zajedničkim druženjem.

Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze u konobi „Kamelija“ u Vukovaru, na kojima budu naši članovi, doktori i drugi gosti koji održavaju predavanja na temu život u zajednici sa mutiplom sklerozom.

Svake godine ugošćujemo društava multiple skleroze iz drugih županija, iz Saveza društava multiple skleroze Hrvatske, UOSI Vuka Vukovar te Društva multiple skleroze iz susjednih zemalja.

Uz prisustvo dr. med. specijalist neurolog Tea Mirošević Zubonja iz KBC-a Osijek i mag. psihologije prof. gosp. Bačić Beljić održavaju svim gostima predavanje o multiple sklerozi, novostima o liječenju te podizanju psihofizičkog stanja osoba oboljelih od multiple skleroze.

Obilježavanje Nacionalnog dana multiple skleroze, gdje izlazimo na štand te izlažemo brošure, časopise, letke, određene knjižice koje nam šalje Savez društava multiple skleroze Hrvatske, uz prisustvo dr. med., specijalist neurolog Tea Mirošević Zubonja iz KBC-a Osijek i mag. psihologije prof. Jovane Bačić Beljić gdje budu sugrađanima i lokalnoj zajednici na usluzi sa senzibiliziranjem o mutiple sklerozi. Radionica otvorenog tipa za javnost.

Organizacija Javne tribine Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije u hotelu „Lav“ u Vukovaru na kojoj predavači educiraju javnost o položaju i problemima osoba oboljelih od multiple skleroze, te nove terapije sa specijalnom rehabilitacijom Lipik.

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom gdje je potaknuto uključivanje novih članova Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije te aktivnosti usmjerene na zaštitu i promicanje prava osoba s invalitetom.

Prijevoz članova Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije prilagođenim kombi vozilom koje udruga koristi za prijevoz svojih članova na različite aktivnosti kao što su: odlazak k liječniku, u toplice na rehabilitaciju, odlazak na fizioterapije i na aktivnosti koje Udruga provodi za oboljele. Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije održava značajne događaje za naše članove oboljele od multiple skleroze, podizanje socijalne uključenosti i omogućavanje da postanu ravnopravni članovi u svojoj zajednici na tim istim događajima te ih osloboditi svakodnevnog stresa zajedničkim druženjem.

Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije stvara međunarodnu suradnju s Društvom multiple skleroze “Mala Bačaka” iz Bačke Topole i Društvo multiple skleroze “Moj Srem” iz Inđije iz Republike Srbije te s Društvom multiple skleroze iz Republike Bosne i Hercegovine.

Podijelite ovo...