Podršku žrtvama i svjedocima Vukovar organizirala je 29. svibnja 2020. godine okrugli stol s temom „ Stop nasilje nad starijim osobama“. Zbog covida -19 održanje održan je putem online videokonferencije.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima Vukovar provodi projekt „Stop nasilju nad starijima“, financiran sredstvima MDOMSP .Kampanja osvještavanja svijesti građana o oblicima nasilja nad najranjivijim društvenim skupinama (osobe starije životne dobi, siromašne osobe, osobe s invaliditetom ). Brojnim aktivnostima Udruga potiče na prijavljivanje nasilja.
Okrugli stol organiziran je povodom završetka projekta te su tijekom istog predstavljene provedene aktivnosti i ostvareni rezultati u šestomjesečnom razdoblju. Također, iznesene su preporuke utemeljene na iskustvima stečenim tijekom provedbe projekta, a sudionici okruglog stola proveli su diskusiju tijekom koje su izmijenjena iskustva i izneseni brojni prijedlozi o tome kako se otvorenijom suradnjom i povezivanjem organizacija i institucija može pružiti učinkovitija pomoć i podrška žrtvama nasilja.
Parteneri na tom projektu je Društvo multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije te na okruglom stolu su sudjelovali su prestavnici udruge, tajnica Vera Oljača i osoba na stručnom osposobljavanju Zoran Olah.

Podijelite ovo...